Acasa  |   Contact  |   Cosul tau

English | German | Romanian | Spanish

Despre Ernst Wilhelm

Astrologia a reprezentat dintotdeauna o zona de profund interes si uimire pentru mine, chiar de la varsta de doisprezece ani. La saisprezece ani, cotrobaind printr-o librarie, am dat de niste efemeride pentru calculul pozitiei tuturor planetelor si caselor astrologice. Am ramas destul de uimit de acest lucru – faptul ca se calcula pozitia tuturor planetelor pentru a ridica un horoscop, pentru ca pana atunci nu intalnisem decat astrologia populara a semnelor Soarelui. Foarte interesat, am vrut sa cumpar cartile acelea insa nu-mi puteam permite suma de saptezeci si opt de dolari pentru ca la vremea aceea eram un tanar fara nici un loc de munca care isi termina studiile liceale si isi petrecea tot timpul liber antrenandu-se pentru curse de biciclete. Din fericire, nu a trebuit sa astept mult pentru ca sa mi se deschida din nou oportunitatile astrologice.

Patru ani mai tarziu eram in vizita la un prieten mai in varsta ca mine, un chiropractor minunat, care a sunat la un astrolog cu care era prieten ca sa-mi interpreteze horoscopul. Astrologul respectiv, pe nume Nancy, mi-a citit horoscopul vreo nouazeci de minute si pentru ca era un astrolog exceptional inca mai avea multe sa-mi spuna chiar si dupa acest interval. Totusi, prietenul meu ma zorea sa inchei discutia ca sa nu plateasca prea mult convorbirea care, fiind la distanta mare, ar fi costat foarte mult, asa ca interpretarea a luat sfarsit. Totusi, a doua zi treceam cu masina chiar prin orasul in care traia atrologul respectiv asa ca ea m-a invitat sa o vizitez. N-are rost sa spun cat de entuziasmat eram a doua zi ca urma sa ascult mai multe despre horoscopul meu asa ca m-am trezit devreme si am condus 600 de mile pana la ea acasa cu o viteza cu mult mai mare decat cea admisa legal. (Probabil ca am avut norocul sa plec pe un moment astrologic favorabil pentru ca nu am primit nici o amenda de depasire a vitezei.) La sosire, astrologul m-a hranit cum se cuvine si apoi a inceput sa ma invete cum sa calculez un horoscop. Ii urmaream cuvintele insa in sinea mea ma gandeam: “Dar horoscopul meu? Cand o sa-mi spui mai multe despre horoscopul meu? De ce facem toate calculele astea?” insa nu am spus nimic si am invatat calculele pe care dorea sa le invat. Dupa aceea mi-a mai dat o data sa mananc, asa cum se cuvine sa faca o gazda buna, m-a trimis la culcare si m-a trezit apoi dimineata devreme ca sa ma trimita la drum – fara nici un cuvant despre horoscopul meu. La drept vorbind, am fost destul de dezamagit ca nu mi-a mai fost citit horoscopul, insa m-am multumit sa studiez pe drum lectiile pe care mi le daduse.

Faptul ca m-a invatat cum sa fac calculele pentru a ridica un horoscop urma sa se dovedeasca cu mult mai valoros decat orice interpretare pe care mi-ar fi putut-o face la acel moment. Pentru ca un an mai tarziu aveam nevoie teribila de raspunsuri pentru viata mea care se naruia. Disperat, am sunat-o pe mama si i-am cerut sa-mi gaseasca acele texte astrologice si efemeride. Dupa doua saptamani de studiu profund si vreo doua drumuri la librarie, viata mea avea din nou sens multumita lupei astrologice, si de atunci am inceput sa-mi dedic tot timpul studiului acestei stiinte puternice a astrologiei.

De atunci studiile mele a fost variate. Am inceput cu studiul astrologiei Occidentale si in scurt timp m-am simtit foarte increzator si am inceput sa interpretez horoscoape – pana ce intr-o buna zi un client mi-a pus niste intrebari punctuale la care pur si simplu nu am putut raspunde. (Asta nu inseamna ca nu apreciez traditia occidentala a astrologiei despre care cred ca are multe de oferit.) Dupa trei ani de studiu cu speranta ca voi deveni astrolog, tot nu aveam ce-mi trebuia – asa ca ce era de facut? Nu-mi venea nici o idee asa ca am intrat la un ashram cu intentia de a ramane acolo opt luni. Dupa o luna de stat la Ashram mi-a incoltit in minte ideea de Astrologie Vedica, asa ca in anul acela de ziua mea, in martie, am comandat o copie a marelui text astrologic sanscrit Brihat Parashara Hora Shastra si am inceput sa il studiez serios.

La doar cateva saptamani dupa ce am primit Brihat Parashara Hora Shastra am intalnit un domn tanar pe nume Gaetano care mi-a facut cadou intreaga lui biblioteca cu toate cartile de Astrologie Vedica disponibile la acea vreme. El vroia sa devina calugar asa ca renunta la toate cartile lui. Traise in India cativa ani si studiase astrologia in timp ce locuise acolo si, din fericire pentru mine, cumparase multe volume de texte astrologice.

Desi fusesem foarte fericit sa primesc toate acele carti, dupa cativa ani de studiere a lor mi-am dat clar seama ca numai cateva din acele texte aveau o natura in intregime stiintifica iar acelea erau toate texte antice din India scrise in sanscrita. Aruncand restul, m-am devotat doar acestor catorva texte care meritau sa fie studiate si am scris cateva carti pe baza principiilor intalnite in aceste carti antice sanscrite. Cercetarea de care era nevoie pentru a selecta adevarul din aceste mari texte antice necesita un program care sa calculeze aspectele stiintifice ale astrologiei, motiv pentru care am inceput sa dezvolt programul Kala Vedic Astrology. Asta ma aduce la norocul de a o intalni pe sotia mea, Srishti, programatorul lui Kala si al softului care genereaza rapoartele disponibile pe acest site. Am intalnit-o pe Srishti in timp ce eram in India. Ea era unul din cei cativa programatori care lucra la diferite softuri astrologice. N-a trecut mult de la intalnirea noastra cand am stiut ca ea ar putea fi sotia mea (de fapt imi prezisesem ziua in care urma sa-mi intalnesc viitoarea sotie, care a fost chiar ziua in care am intalnit-o pe Srishti si nu la mult timp dupa ce am intalnit-o am stiut ca mi-ar fi mai bine si as fi mai fericit daca as fi casatorit cu ea!). Srishti a facut ca multe lucruri sa devina posibile in viata mea astrologica. De la programarea nenumaratelor teorii pentru ca eu sa le pot testa si cerceta, la programarea unui minunat pachet de software si, cel mai important, pana la faptul ca nu m-a impiedicat niciodata sa studiez si sa imi continui cercetarea astrologiei.

In ultimii ani am creat un soft pentru generarea de rapoarte relationale si l-am inchiriat spre folosinta diferitelor firme de pe internet. Privind marele lor succes cu rapoartele noastre si gandindu-ne ca internetul poate deveni mereu un loc pentru lucruri tot mai bune, ne-am decis sa ne facem propriul nostru site de rapoarte astrologice, asa ca iata-ne aici...

Ernst Wilhelm

 

Srishti Wilhelm